Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

Ukupno 687 pisama je poslato Ministru rada i socijalne politike sa 621 različite adrese.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali akciju.

Izveštaj o realizaciji kampanje Za fond-Protiv neravnopravnosti možete pročitati klikom na ovaj link.

Kompletan tekst pisma podrške osnivanju fonda za poboljšanje položaja žena možete pročitati ovde.

 

Ministarstvo rada i socijalne politike
Nemanjina 22-24, Beograd
Ministru Rasimu Ljajiću

 

 

Postovani gospodine Ljajiću,

 

Obraćam Vam se povodom inicijative ženskih organizacija civilnog društva za osnivanje Fonda za unapredjenje položaja žena pri budžetu Ministarstva rada i socijalne politike.

Vest o inicijativi za osnivanje Fonda za mene je velika i važna vest. Od Vas oćekujem da ovu inicijativu podržite i na taj način mi pomognete da ostvarim ravnopravniji položaj u društvu u kome živimo i to tako što ćete na prvom mestu posvetiti pažnju mojim potrebama i podeliti sa mnom moć koja vam je data voljom naroda, uzimajući u obzir predloge koje vam upućujem. Čineći to, pružam Vam ruku saradnje i podršku na putu izgradnje ravnopravnijeg društva.

Osnivanjem Fonda za unapredjenje položaja žena vidim šansu za dostojanstveniji život, lišen svakog oblika nasilja, jer kao sto znate, svaka druga žena u Srbiji trpi neki oblik psihičkog, a svaka treća neki oblik fizičkog nasilja. Ukoliko bi moj život bio rasterećen nasilja i straha od nasilja, sigurna sam da bih imala više šansi da uspešno završim školovanje, zaposlim se, učestvujem u brizi o porodici. Ukoliko bi Fond mogao da mi omogući prekvalifikaciju, subvenciju za započinjanje samostalnog biznisa, porodica ne bi bila jedino mesto u kome se osećam funkcionalno, jer je moje pravo da se ostvarim i u drugim ulogama.

Smatram da bi Fond mogao da omogući da moj invaliditet, nacionalna pripadnost ili socijalni status  ne budu prepreke za ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu koja mi po zakonu pripada. Želim da učestvujem u javnom i kulturnom životu, želim da iskoristim stečeno znanje i iskustvo i učestvujem u donošenju odluka važnih za unapredjenje položaja žena u mojoj opštini.

Zato Vas pozivam da mi budete partner i podržite inicijativu za osnivanje Fonda za unapredjenje položaja žena.

 

S poštovanjem,

Vaša sugradjanka